07 maj, 2009

Panama

Torsdag 7 Maj 2009

Nu är vi på besök på Changuinola Hydro Power Plant nära gränsen till Costa Rica i Panama. Vi som åker är jag, min chef Glenn och vår controler Annika. Kraftverket är under byggnad och det är ca 2 år kvar till färdigställande. På plats har vi mina långtidsplacerade kollegor Gunnar, Per och Fredrik samt två lokalanställda.

Vi kom hit på tisdag förmiddag efter en lång resa via New York, övernattning i Panama City och därefter inrikesflyg. Själva campen, där vi bor och kontoret finns, ligger ca 1/2 timmes bilresa från Changuinola stad. Runt staden finns massor med bananplantager ägda av Chiquita. Runt campen och kraftverket är det i princip regnskog. På bygget arbetar ca 1500 personer så det kräver en hel del bostäder och serviceinrättningar då många bor på området.

Efter ankomsten och incheckning på guesthouse drog Glenn lite information hemifrån för vår personal på plats. Efter lunchen, som vi intog på campens restaurang, gjorde vi ett besök på själva byggplatsen där kraftverket kommer att ligga. Där är väldigt mycket aktiviteter överallt. Bygget kräver tex en massa vägbyggen då kraftverket byggs i förut väglöst land. Landskapet är mycket kuperat med djungel på bergssidorna och oerhört vackert. Vädret är molnigt men uppehåll, ca 28 grader och säkert minst 100 % luftfuktighet.

Efter rundturen jobbade vi en stund på kontoret innan vi gjorde kväll vid 5-tiden. Före middagen hanns det med ett dopp i poolen och en öl. Poolen ligger också vid guesthouse och restaurangen med otroligt fin utsikt över Karibiska havet. Middagen intog vi på restaurangen (som ligger 50 m från guesthouse). Maten är ganska skandinavisk eftersom det är en svensk som är kökschef. Vid 10-tiden var det dags att gå till sängs. 7 timmars tidskillnad gjorde sig väldigt påmind!

Inga kommentarer: