08 mars, 2009

Machu Picchu

På tisdagen blev det en heldag till incaruinstaden Machu Picchu (som betyder "det gamla berget"). För att komma dit måste man åka tåg eller gå på incaleden i fyra dagar. Vi tog tåget! För att göra det extra stilfullt tog vi tåget a la Orientexpressen. Innan avgång var det uppvisning av traditionell dans.

Dansgruppen

Tågresan tog närmare 4 tim, men vi åt både lunch ombord samt att det fanns bar med underhållning. Tåget åkte genom ett fantastiskt landskap och raviner så resan kändes inte lång.
Underhållning i baren

Väl framme i byn Machu Picchu bytte vi till minibussar som körde oss en serpentinväg upp på berget.


Byn Machu Picchu

Väl uppe så regnade det förstås. Machu Picchu ligger på gränsen till regnskogen och det är under regnperioden, så vad kan man vänta sig?


Lesley försöker fotografera i skydd av paraply

Uppenbarelsen av ruinstaden var fantastisk. Vi fick guidning runt i staden och efter en halvtimme så slutade det att regna. Hela komplexet är otroligt välbevarat trots slitaget från alla turister.




Ruinstaden

På terrasserna betade alpackor och lamor som höll undan vegitationen.


Alpacka (eller är det en lama?)


Vi gick runt i ca 3 timmar innan vi avslutade med eftermiddagste på det intilliggande hotellet. Sedan blev det buss tillbaks ner till byn och tåget tillbaka. Det hanns med lite shopping bland alla stånd som fanns i mängder i byn. Tillbaka tog vi reguljära tåget och bussen och vi var tillbaks i Cuzco vid 8 tiden.
På onsdagen var det sammanfattning av deltagarnas projektuppgifter varefter min hemresa till Sverige startade vid lunchtid. Flyg från Cuzco till Lima där det var 4 tim väntan innan flyget gick till Amsterdam. Flyget till Amsterdam gick jättebra - sov i 6 timmar.

Inga kommentarer: